FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Trening utakmica: FK Sarajevo 8:0 NK Natron Maglaj

22.06.2014 u 20:46h

Trening utakmica: FK Sarajevo 8:0 NK Natron Maglaj

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", fudbaleri Sarajeva su odigrali prvu trening utakmicu, u sklopu priprema za predstojeću takmičarsku sezonu. Protivnik bordo momcima bio je NK Natron iz Maglaja, a krajnji rezultat utakmice, glasio je 8:0 za Fudbalski klub Sarajevo. Pogađali su Todorović, Stojčev, Bilbija, Okić, Handžić i Duljević, koji je postigao tri gola.

Današnju utakmicu, Sarajevo je započelo u sljedećem sastavu: Bandović, Muharemović, Puzigaća, Mitrevski, Kovačević, Kostić, Stojčev, Purić, Todorović, Bilbija, Gavrić.

U prvih pola sata igre, pristuni gledaoci na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu, nisu vidjeli golove. Pokušavali su Kovačević i Purić u dva navrata, ali bezuspješno.

Prvi gol, postignut je u 34. minuti utakmice. Todorović je uposlio Stojčeva, koji sigurno matira golmana Natrona. U posljednjim minutama prvog poluvremena, postignuta su još dva gola. Ognjen Todorović i Nemanja Bilbija su se upisali u strijelce, te se na pauzu otišli pri rezultatu 3:0 za Sarajevo.

U drugom poluvremenu, priliku su dobili sljedeći igrači: Plakalo, Barić, Dupovac, Tatomirović, Radovac, Cimirot, Handžić, Duljević, Okić, Velkoski.

I, u nastavku utakmice, odnosi na terenu su ostali isti. Sarajevo je napadalo, stvaralo šanse, a u 63. minuti, jedna prilika je uspješno realizovana. Velkoski je lijepo uposlio Duljevića, koji nesmetano pogađa gol gostiju iz Maglaja.

U 76. minuti utakmice, Duljević je postigao svoj drugi gol na utakmici. Prethodila je asistencija Barića. Tri minute poslije, još jedan novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo se upisao u strijelce, Ševko Okić.

Svoju dobru partiju danas, Haris Duljević, krunisao je i trećim pogotkom u 85. minuti, kada je jednu odbijenu loptu pospremio iza leđa golmana Natrona. U posljednjoj minuti utakmice, vidjeli smo još jedan gol. Mladi Faris Handžić se upisao u strijelce, a ponovo je u akciji učestvovao Duljević, koji je zabilježio asistenciju.

Trening utakmica: FK Sarajevo 8:0 NK Natron Maglaj

Strijelci: Todorović, Stojčev, Bilbija, Okić, Handžić, Duljević (3)

Game information

Naredna utakmica

Europa liga

  • Kolo: Play-off
  • Četvrtak, 01.10.2020 20:00
  • Stadion: Bilino polje
competition

FK Sarajevo FK Sarajevo
Celtic FC Celtic FC