FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ubjedljiva pobjeda Sarajeva protiv Prokosovića

26.06.2014 u 20:39h

Ubjedljiva pobjeda Sarajeva protiv Prokosovića

Fudbaleri Sarajeva danas su odigrali drugu trening utakmicu u sklopu priprema za predstojeće evropske i ligaške utakmice. Protivnik bordo klubu, bio je NK Prokosović. Krajnji ishod utakmice, koja je odigrana u Vogošći, glasio je 8:0, u korist Sarajeva.

U prvom poluvremenu, stručni štab je dao priliku: Bandoviću, Muharemoviću, Tatomiroviću, Dupovcu, Puzigaći, Cimirotu, Handžiću, Radovcu, Okiću, Todoroviću i Velkoskom.

Prvu priliku na utakmici, imao je kapiten naše ekipe, Amer Dupovac, u 10. minuti. Handžić je prethodno izveo korner, a Dupovac glavom šutirao preko gola. Pet minuta poslije, svoj udarac je isprobao i Haris Muharemović, ali njegov šut sa desne strane odlazi preko gola.

Prvi gol na utakmici, prisutni gledaoci na stadionu "Hakija Mršo", vidjeli su u 19. minuti. Radovac prizemnim udarcem šutira sa vrha šesnaesterca i postiže lijep gol.

Ono što nije uspjelo Dupovcu na početku utakmice, jeste u 29. minuti. Ponovo je Handžić ubacio iz kornera, a Dupovac ovog puta pogađa mrežu gostiju.

U narednim minutama, pokušavali su Todorović i Dupovac, ali nije bilo rezultatske promjene.

Pet minuta pred kraj prvog dijela utakmice, Todorović probija po lijevoj strani, preciznim pasom upošljava Velkoskog, koji pogađa gol, za povećanje vodstva Sarajeva.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Ševko Okić je sa deset metera, neometano, postigao i četvrti gol. Prethodila je još jedna asistencija Todorovića.

U drugom dijelu, priliku su dobili: Plakalo, Barić, Mitrevski, Stojčev, Gabeljić, Bilbija, Purić, Gavrić, Kostić i Duljević.

Odmah na početku, Gavrić je imao dobru priliku. Purić je probio po desnoj strani, ubacio za Gavrića, ali mladi napadač, nije uspio najbolje zahvatiti loptu.

U 55. minuti utakmice, Duljević je iz slobodnog udarca, sa 25 metara, šutirao preko gola. Nedugo zatim, Bilbija šalje loptu za Duljevića, koji nije bio precizan.

U 63. minuti utakmice, sedamnaestogodišnji, Dejan Gavrić, postigao je novi gol za bordo klub. Udarcem sa 11 metara, uspio je upisati se u strijelce.

Jaka kiša, omela je želju naših igrača za igrom, tako da, u narednih 20. minuta, nismo vidjeli nove golove na utakmici. Pokušavali su Bilbija, Duljević i Stojčev, ali promjene nije bilo sve do 83. minute utakmice, kada je Gabeljić, igrač, koji se nalazi na probi u našem klubu, postigao gol za rezultatsku promjenu.

U posljednjoj minuti utakmice, Miloš Stojčev se upisao u strijelce. Nakon isteka regularnog toga utakmica, ekipe su odigrale još 20 minuta i u tom periodu, vidjeli smo još jedan gol, kojeg je postigao Nemanja Bilbija.

FK Sarajevo 8:0 NK Prokosović

Strijelci: Radovac, Dupovac, Velkoski, Okić, Gavrić, Gabeljić, Stojčev, Bilbija.

Game information

Naredna utakmica

Premijer Liga BiH

  • Kolo: 17.
  • Subota, 23.11.2019 13:00
  • Stadion: Rođeni
competition

FK Velež FK Velež
FK Sarajevo FK Sarajevo