FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sarajevo i Velež remizirali u Čitluku

28.01.2017 u 18:03h

Sarajevo i Velež remizirali u Čitluku

Ekipa Sarajeva remizirala je sa Veležom na današnjoj prijateljskoj utakmici na stadionu “Bare” u Čitluku. U toku devedeset minuta utakmice nisu postignuti golovi, a Bordo klub je utakmicu započeo u sastavu: Pavlović, Kadušić, Hodžić, Ivetić, Novaković, Rustemović, Sarić, Duljević, Crnkić, Hebibović i Ahmetović.

Prvo poluvrijeme donijelo je borbenu igru između dva šesnaesterca po dosta teškom terenu za igru. Sarajevo je imalo svoje prilike preko Ahmetovića i Hebibovića, ali je mreža bivšeg golmana našeg kluba koji nosi dres Veleža, Almina Abdihodžića mirovala. Na drugoj strani, Tartar je prijetio iz dva navrata, no Pavlović je dobro reagovao poslije udaraca sa distance. 

IMG_3635

Sarajevo je poput prve prijateljske utakmice protiv Brotnja nastupilo u dva različita sastava, te je drugi dio utakmice započela ekipa: Adilović, Hodžić, Kadušić, Kovačević, Mihojević, Herić, Radovac, Anđušić, Liivak, Lelić i Amer Bekić. Odmah na otvaranju, Lelić je mogao dovesti Sarajevo u vodstvo, a potom je i Mihojević pogodio stativu poslije dobrog ubacivanja Herića.

Vrijedi istaći i to, da su do kraja utakmice na teren ušli i Almir Bekić, koji se uspješno oporavio poslije upale pluća, te mladi Semir Smajlagić. Napadač naših juniora se prethodnih dana žalio na povredu skočnog zgloba.

Fudbaleri Sarajeva nakon današnje utakmice zaputili su se nazad u Sarajevo, gdje će trenirati do srijede, kada je zakazan polazak na drugi dio priprema u Tursku.

Game information