FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

NK Krško 1:3 FK Sarajevo

07.07.2014 u 20:20h

NK Krško 1:3 FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva danas su zabilježili drugu pobjedu na pripremama u Sloveniji. Ovog puta, naši igrači bili su bolji od slovenske ekipe NK Krško. Krajnji rezultat utakmice glasio je 3:1 u korist Sarajeva, a pogađali su Miloš Stojčev, dva puta, te Ševko Okić.

Stručni štab je utakmicu započeo u sljedećem sastavu: Plakalo, Barić, Protić, Mitrevski, Muharemović, Kostić, Mihojević, Purić, Handžić, Vusljanin, Duljević.

U prvom poluvremenu zabilježili smo nekoliko prilika našeg tima. Pokušavali su Duljević i Handžić u nekoliko navrata, ali nije bilo rezultatske promjene. U 36. minuti utakmice, domaći igrači iskoristili su slabu reakciju naše zadnje linije, te došli do vodstva, koje su čuvali do kraja prvog dijela.

U drugom poluvremenu, stručni štab je izveo sljedeće igrače: Bandović, Berberović, Puzigaća, Tatomirović, Dupovac, Radovac, Cimirot, Stojčev, Velkoski, Okić i Bilbija.

Terenska inicijativa bordo kluba krunisana je u 61. minuti, kada Stojčev postiže svoj prvi gol na utakmici. Ubrzo nakon toga, u 72. minuti, Stojčev se još jednom upisuje u strijelce, i potvrđuje da je već sada u jako dobroj formi.

U 80. minuti, dobru igru Sarajeva zaključio je Ševko Okić, postigavši treći pogodak na utakmici.

Posljednju provjeru u Sloveniji, izabranici Dženana Uščuplića igrati će u srijedu, 9. jula, sa početkom u 18 sati protiv Metalurga iz Zaporozja. Utakmicu možete gledati na www.fcsarajevoo.ba/livestream.

Po povratku iz Slovenije, fudbalere Sarajeva u subotu očekuje i generalna provjera na Koševu, protiv kombinovane ekipe Cardiff City-a. Utakmica počinje u 21 sat.


 

Ulaznice za generalku protiv Cardiffa su u prodaji. Više na: LINK

Game information