FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Fudbaleri Sarajeva poraženi u prvoj pripremnoj utakmici.

19.06.2013 u 23:25h

Fudbaleri Sarajeva poraženi u prvoj pripremnoj utakmici.

Naši igrači, koji se nalaze na pripremama u Sloveniji, danas su odigrali prvu pripremnu utakmicu protiv Maribora.  Obje ekipe su nastupale u kombinovanim sastavima, a rezultat na kraju susreta je glasio 3:1 za domaćina.  

Utakmicu je bolje otvorio domaćin. Slovenski tim je zaprijetio nakon deset minuta igre i to iz slobodnog udarca. U 30. minutu, Sarajevo je imalo dobru priliku preko Dupovca, ali je Handanović odbranio. Zatim je domaćin ponovo zaprijetio iz slobodnjaka. Pokušao je Mezga, ali se rezultat nije mijenjao.  

U drugom poluvremenu, drugi igrači su dobili priliku. Nakon 54. minute, Dervišević je pogodio za vodstvo Maribora, a samo dvije minute kasnije pogađa i Tavares za povećanje vodstva na 2:0. Minut nakon toga, Todorović je postigao pogodak za 2:1. Ipak, u 73 minuti, Ploj je pogodio za 3:1. Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.  

NK Maribor 1-1 FK Sarajevo  

FK SARAJEVO: Bandović (45' Abdihodžić), Tatomirović, Dupovac (45' Varatanović), Tadejević (45' Hrelja), Čulov (45' Radulović), Džakmić (45' Radovac), Cimirot (45' Šunjevarić), Huseinbašić (45' Osmanagić), Handžić (45' Haurdić), Suljić (45' Todorović), Melunović (45' Aganspahić). Trener: Husref Musemić.

Game information