FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

NK Odžak 1:5 FK Sarajevo

14.10.2013 u 22:43h

NK Odžak 1:5 FK Sarajevo

Pri povratku u prijestolnicu Bosne i Hercegovine, nakon završetka kvalitetnih priprema u mađarskom gradu Pečuhu, naši fudbaleri su danas, u popodnevnim satima odigrali prijateljsku utakmicu protiv niželigaša, Odžaka, koja je završena rezultatom 5:1, u korist bordo tima.

Od prve minute za Sarajevo su igrali: Bandović, Puzigaća, Dupovac, Tatomirović, Trivunović, Osmanagić, Bišanović, Todorović, Travančić, Karić i Komazec.

Na samom početku je sreća bila na strani domaćina. Zerić iskorištava grešku naše odbrane i matira Bandovića za 1:0. Ali, 12 minuta kasnije Tatomirovićevo dodavanje koristi Komazec, te pogađa za 1:1, što je bio i konačan rezultat u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme počinju: Abdihodžić, Čulov, Dupovac, Puzigaća, Hrelja, Jevtič, Handžić, Vusljanin, Huseinbašić, Plakalo i Bilbija.

U prvim minutama drugog dijela utakmice Bilbija pogađa prečku, a u 55. minuti se naš novi napadač snašao na ubačaj Vusljanina, te zabio glavom za preokret. Tri minute kasnije Bilbija pogađa sa bijele tačke za 3:1.

U 62. minuti Čulov upošljava Bilbiju, koji postiže svoj treći gol na utakmici. Konačni, peti gol za bordo tim minutu kasnije postiže Huseinbašić, a u 70. minuti Plakalo izlazi iz igre zbog povrede.

Također, vrijedno je istaći i to da su fudbaleri Sarajeva u sklopu priprema intenzivno radili na poboljšanju realizacije i današnja statistika, koja je na kraju zabilježila 28 udaraca igrača Sarajeva (od toga četiri prečke i 4 stative) svjedoči da su napravljeni određeni koraci naprijed.

Game information