FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

NK Sloga Ljubuški 0:3 FK SARAJEVO

26.01.2014 u 00:04h

NK Sloga Ljubuški 0:3 FK SARAJEVO

Fudbleri Sarajeva zabilježili su pobjedu na drugoj pripremnoj utakmici u Čitluku. Naime, nakon dobre partije i visoke pobjede protiv Brotnja u srijedu, danas su naši fudbaleri pobijedili Slogu iz Ljubuškog, rezultatom 3:0. Strijelci su bili: Velkoski, Travančić i Purić.

Utakmicu su počeliAbdihodžić, Čulov, Trivunović, Dupovac, Puzigaća, Osmanagić, Kovačević, Handžić, Travančić, Velkoski i Aganaspahić.

Prva značajna prilika na utakmici, odmah je rezultirala golom u mreži domaćina. Travančić je lijepo ubacio sa desne strane, Velskoski skočio i postigao gol. Bio je to drugi gol u drugoj pripremnoj utakmici za našeg sjajnog novog napadača, koji polagano ulazi u pravu takmičarsku formu.

U narednih 20 minuta prvog dijela, Sarajevo je dominiralo na terenu i imalo više loptu u svom posjedu, za razliku od Sloge, koja je prijetila putem kontra napada. Jedan takav napad je u 23. minuti rezultirao dosta  dobrom prilikom, koju je Abdihodžić uspio odbraniti.

Pred kraj prvog poluvremena, Sarajevo je povisilo rezultatsku prednost. Velskoski je sjajno proigrao Travačića, koji preciznim udarcem pogađa mrežu golmana Sloge. Sa rezultatom od 2:0 otišlo se na poluvrijeme.

U drugom dijelu utakmice istrčali su Plakalo, Muharemović, Barić, Tatomirović, Tadejević, Cimirot, Kovačević, Vusljanin, Stojčev, Purić i Bilbija. Ovo poluvrijeme otvara novajlija u bordo dresu, Dario Purić. Njegov udarac, odbrana Sloge uspijeva blokirati. Ali, ono što Puriću nije uspjelo u prvom pokušaju, ipak, jeste u drugom. Vusljanin i Stojčev su kombinovali u sredini terena, lopta je došla do Tadejevića. Naš lijevi bek preciznim centaršutom upošljava Purića, koji glavom postiže treći gol za našu ekipu.

Do kraja utakmice, stopostotne prilike su imali Bilbija i Stojčev, ali se danas nisu uspjeli upisati u strijelce. Vrijedno je spomenuti i to, da zbog lakših povreda danas nisu nastupili Bandović, Todorović, Jevtić i Bišanović.

Pogledajte golove sa današnje utakmice: 

Game information