FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Travnik i Sarajevo remizirali na Piroti, uz četiri gola na odličnoj utakmici

26.07.2016 u 19:23h

Travnik i Sarajevo remizirali na Piroti, uz četiri gola na odličnoj utakmici

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je danas prijateljsku utakmicu na stadiona “Pirota” protiv NK Travnik, člana 1. lige Federacije BiH. Susret je odigran povodom godišnjice smrti višegodišnjeg igrača i kapitena NK Travnik, Elvedina Varupe, koji je preminuo 1. augusta 2015. godine, nekoliko dana uoči ligaškog susreta Sarajeva i Travnika.

Prije prvog sudijskog zvižduka akteri utakmice i prisutni gledaoci minutom šutnje i učenjem Fatihe odali su počast Varupi, a vrijedi istaći da je sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica bio namjenjen porodici Varupa.

IMG_7052

Bordo klub je u dosta mladom sastavu istrčao na travnjak “Pirote” na ovaj prijateljski susret, koji se igrao dva puta po 40 minuta. Utakmica su započeli: Adilović, Hebibović, Kadušić, Mujakić, Rastoder, Gljiva, Herić, Husejinović, Crnkić, Anđušić i Kurdić.

Nakon početne prilike preko Hebibovića, Travnik preko Jusufbašića dolazi do vodstva. U drugom poluvremenu utakmice Sarajevo je izjednačilo preko Husejinovića, a potom se i Hebibović upisao u strijelce. Do kraja susreta Travnik je uspio izjednačiti, te je utakmica završena konačnim rezultatom 2:2. Fotografije sa utakmice pogledajte klikom na LINK.


FB_sezonske_mockup2

Game information