FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

MFC Pesci 2:1 FK Sarajevo

11.10.2013 u 19:29h

MFC Pesci 2:1 FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva danas su u Pečuhu, u prijateljskom susretu, poraženi od strane ekipe PMFC-Matias rezultatom 2:1.

Moramo na samom početku reći da je Sarajevo igralo odlično u ovoj utakmici, naročito u prvom poluvremenu, ali su domaći u prvih 15-ak minuta stvarali opasnije i ozbiljnije prilike. Tako je PMFC zaprijetio već u prvoj minuti, ali dobar udarac završava pored gola Bandovića, koji je imao još jednu dobru intervenciju u 14. minuti, nakon čega ekipa Sarajeva preuzima apsolutnu inicijativu.

Najprije je Dupovac u 24. minuti, nakon kornera, glavom šutirao pravo u domaćeg golmana, da bi potom dvije minute kasnije Todorović šutirao, no golman PMFC-a ponovo brani.

Do kraja poluvremena bile su još dvije velike prilike za naš tim. U 37. minuti sjajan šut Bišanovića završava pored desne stative, a tri minute kasnije Todorović iskosa, sa lijeve strane šutira pored gola.

Prvu veliku priliku u nastavku ima domaći tim. Grumić izlazi sam pred Abdihodžića, no Dupovac u posljednjem trenutku spašava gol Sarajeva. Ipak, u 64.minuti odbrana bordo tima popušta. Za vodstvo domaćeg tima od 1:0 preciznim udarcem, sa 20-ak metara pogađa Roland Frohlich.

Sarajevo uzvraća dobrom prilikom u 66. minuti. Huseinbašić je pokušao iz slobodnog udarca iznenaditi golmana PMFC-a, no ovaj je bio oprezan, te je sigurno brani i ovaj šut.

Do drugog gola PMFC stiže u 78. minuti. Čulov je napravio penal, a precizani David Wittredi šuta za konačni drugi pogodak domaćih.

Huseinbašić je u 81. minuti imao dobru priliku, ali golman domaćih dobro reaguje, još jednom.
Ipak, do zasluženog gola Sarajevo stiže u 85. minuti. Precizan sa bijele tačke bio je Nemanja Bilbija za smanjenje rezultata na 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za domaće.

MFC Pesci 2:1 FK Sarajevo

FK Sarajevo: Bandović, Tadejević, Trivunović, Tatomirović, Dupovac, Bišanović, Osmanagić, Todorović, Travančić, Komazec i Karić.

Još su igrali: Abdihodžić, Handžić, Vusljanin, Čulov, Bilbija, Plakalo, Hrelja, Jevtić i Huseinbašić.

Game information