FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

20. kolo BHT PLBiH: Izvještaj o prihodu od prodaje ulaznica

07.03.2016 u 19:58h

20. kolo BHT PLBiH: Izvještaj o prihodu od prodaje ulaznica

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je proteklog vikenda utakmicu 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2015/16, u kojoj je naš klub dočekao zenički NK Čelik. Utakmica je odigrana u subotu, 5. marta i završena je pobjedom Sarajeva rezultatom 2:1, a ista je predstavljala prvi domaći susret bordo kluba u 2016. godini. Procjena ukupnog broja posjetilaca na utakmici 20. kola BH Telecom Premijer Lige BiH iznosi oko 6.000.

Prema izvještaju agencije "Echoes" Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba na subotnjoj utakmici je skenirano ukupno 3.958 kodova pojedinačnih ulaznica, sezonskih ulaznica i članskih karata FK Sarajevo. Tom broju treba dodati i veliki broj gostiju koji su besplatno gledali utakmicu, i to članovi Omladinskog pogona FK Sarajevo, Akademije FK Sarajevo, Škole Fudbala "Asim Ferhatović Hase", zatim gošće iz SFK 2000 Sarajevo i ŽFK "Brežnica" iz Crne Gore, gosti iz Udruženja "Budi djeci prijatelj" iz Gračanice, MNK Centar Sarajevo, a povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena – ulaz je bio besplatan i za sve dame, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na dolasku i pruženoj podršci.

Cijeneći trendove transparetnosti u poslovanju fudbalskih klubova u našoj zemlji, FK Sarajevo ovim putem želi izvjestiti javnost da je ukupan prihod od prodatih pojedinačnih ulaznica za ovu utakmicu 19.891 KM sa uračunatim PDV-om, na osnovu prodaje 2.893 pojedinačne ulaznice.

Fudbalski klub Sarajevo će i u narednim utakmicama nastaviti sa objavljivanjem ovih podataka na zvaničnoj web stranici.


HIFA-HD (1)