FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Al Wahda 1:0 FK Sarajevo

15.07.2016 u 23:13h

Al Wahda 1:0 FK Sarajevo

Svoju posljednju prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji fudbaleri Sarajeva odigrali su protiv kluba iz Saudijske Arabije, Al Wahda. Utakmica je završena minimalnom pobjedom Al Wahde rezultatom 1:0, uprkos velikom broju stvorenih prilika igrača Sarajeva. 

Bordo klub je utakmicu započeo u sastavu: Pavlović, Hodžić, Almir Bekić, Novaković, Balić, Sarić, Rustemović, Ćetković, Duljević, Crnkić i Ahmetović.

IMG_7496

Iako su naši igrači imali terensku dominaciju od samog početka, do prve izgledne prilike dolaze igrači kluba iz Saudijske Arabije. U 11. minuti sudija je pokazao na bijelu tačku, a Bojan Pavlović odličnom intervencijom uspijeva da sačuva svoju mrežu. Odmah na drugoj strani Rustemović je šutirao preko gola, a tri minute poslije i svoj udarac je isprobao Duljević, ali nije bilo promjene. Odličnu priliku za Sarajevo propustio je i Nermin Crnkić, kada u 33. minuti iz izgledne pozicije loptu šalje pored gola. Do kraja prvog dijela, Ahmetović je imao još jednu priliku, a isti igrač otvara drugi dio dobrim udarcem glavom na ubacivanje Almira Bekića, no ističe se golman Al – Wahde, koji dobro brani njegov udarac.

IMG_7481

Sredinom drugog dijela, umjesto Duljevića, Ćetkovića, Almira Bekića i Hodžića, priliku su dobili Anđušić, Hebibović, Mujakić i Kadušić, a do kraja susreta Al –Wahda stiže do gola. Adilović, koji je na poluvremenu utakmice zamijenio Pavlovića, morao je loptu vaditi iz svoje mreže poslije drugog jedanaesterca na današnjoj utakmici za klub iz Saudijske Arabije. Do kraja utakmice nije bilo rezultatske promjene, a po okončanju susreta, fudbaleri Sarajeva krenuli su nazad u glavni grad Bosne i Hercegovine, nakon što su okončali pripreme u Sloveniji.