FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Aleksandar Pejović novi je član FK Sarajevo!

13.08.2020 u 08:45h

Aleksandar Pejović novi je član FK Sarajevo!

Srbijanski internacionalac Aleksandar Pejović novi je igrač FK Sarajevo nakon što je potpisao ugovor sa šampionom Bosne i Hercegovine u trajanju od dvije godine.

ALEKSANDAR PEJOVIĆ: "Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Mogu reći da sam upoznat sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige, Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Evropi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat."

Ovaj igrač do sada je igrao za Slogu iz Požege, Slobodu Užice, Trelissac, OFK Beograd, Mladost Lučani, Dinamo Minsk, te Radnički iz Ništa odakle je i došao u Sarajevo. Aleksandar igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi može pokriti i ostale pozicije na sredini terena.

EMIR HADŽIĆ: "Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima, te igraču koji ima preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala."

Pejović je ove sezone prije dolaska u FK Sarajevo upisao tri nastupa za ekipu Radničkog u kojima je postigao jedan pogodak, te upisao jednu asistenciju.