FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Benko, Ikande i Radovac u punom trenažnom procesu

06.11.2015 u 16:59h

Benko, Ikande i Radovac u punom trenažnom procesu

Zdravstveni bilten u prvom timu Fudbalskog kluba Sarajevo je znatno bolji. Trenažni proces našeg prvog tima odvijao se u proteklim sedmicama bez nekoliko prvotimaca, a nakon odigrane uzvratne utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojoj je Fudbalski klub Sarajevo savladao Slaviju na Koševu rezultatom 3:1, te ovjerio prolaz u narednu rundu takmičenja, redovnim treninzima su se priključili Harmony Ikande i Samir Radovac. Ikande je na pomenutoj utakmici odigrao svih devedeset minuta, što dodatno raduje naš medicinski tim i stručni štab. Također, poslije lakše povrede, treninzima se priključio i napadač Leon Benko.

“Veseli nas dobro zdravstveno stanje Ikandea i Radovca, te povratak Benka u redovni trenažni proces. Oni nemaju problema i nesmetano treniraju”, kazao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut našeg Kluba.

I dalje po posebnom programu rade Dario Purić i Mehmed Alispahić, koji se oporavljaju od težih povreda. Purić je, podsjećamo, u aprilu tekuće godine operisao ligamente koljena, dok Alispahić duži vremenski period ima problema sa skočnim zglobom. Spomenimo i to, da se od ponedjeljka, 9. novembra tekuće godine, treninzima priključuje i defanzivac, Milan Stepanov.

“Purić je pod stalnom terapijom, a kako za njega, tako i za Mehmeda Alispahića, i dalje je aktivan poseban program rada, koji se odvija pod strogim nadzorom medicinskog tima, obzirom na ozbiljnost povreda naših igrača. Stepanov se od ponedjeljka priključuje treninzima, nakon oporavka od operacije uraslog nokta, a operativni zahvat je obavio doktor Adnan Zećo, član našeg medicinskog tima, sredinom oktobra tekuće godine”, zaključio je Hadžibajrić.

Spomenimo i to da je sjajni golman našeg Kluba, Matej Delač, nakon uspješno okončanog operativnog zahvata poslije povrede ligamenata koljena, prije nekoliko dana počeo sa terapijama i rehabilitacijom od teške povrede, zbog koje će nekoliko mjeseci odsustvovati sa terena. 

Fudbalski klub Sarajevo svim našim prvotimcima, koji su još uvijek van punog trenažnog procesa, želi brz i uspješan oporavak.


HIFA-HD (1)