FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Besim Šerbečić ostaje i dalje u FK Sarajevo

19.06.2020 u 13:00h

Besim Šerbečić ostaje i dalje u FK Sarajevo

Besim Šerbečić i dalje će igrati u Bordo dresu nakon što su FK Sarajevo i Rosenborg BK postigli dogovor o produženju posudbe mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Nakon produženja ugovora sa Oremušem, Dupovcem, Džafićem, Jukićem i Miličevićem ovo je šesti igrač sa kojim dogovoren nastavak saradnje.

BESIM ŠERBEČIĆ: „Drago mi je da smo nastavili saradnju na siguran sam obostrano zadovoljstvo. Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvarimo zadane ciljeve u sljedećoj sezoni. Čast mi je i dalje braniti boje najvećeg kluba u Bosni i Hercegovini i šampiona države!"

 Besim je ove sezone odigrao 25 utakmica u Bordo dresu i postigao dva gola i zabilježio jednu asistenciju.

EMIR HADŽIĆ: „Drago mi je da će Besim i dalje nositi dres FK Sarajevo, pokazao je da je pojačanje za nas, kako na terenu tako i u svlačionici. Nadamo se da će nam pomoći u namjeri da ostvarimo što bolje rezultate u Evropi ove sezone. Besim ostaje sa nama najmanje do zimskog prelaznog roka, kada imamo opciju za otkup, a bili bi presretni kada bi se ta saradnja nastavila i duže."

Šerbečić je prije Rosenborga nastupao za Radnik, Zvijezdu i Bratstvo iz Gračanice, a redovan je član i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.