FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bliže navijačima širom BiH

21.06.2012 u 16:03h

Bliže navijačima širom BiH

Potpisivanjem prvih ovlaštenja od 21.06.2012. godine počelo je uspostavljanje mreže ovlaštenih povjerenika FK Sarajevo koji će u ime i za račun Kluba moći vršiti učlanjivanje u klub, te prodaju sezonskih ulaznica.

- "Ovo je veliki dan za Fudbalski klub Sarajevo i sve naše navijače. Sretan sam što na ovaj način mogu biti dio kluba za koji živim." - riječi su Ahmeda Sokolovića, prvog ovlaštenog povjerenika FK Sarajevo.

- "Cilj ovih aktivnosti je prvenstveno širenje članstva u FK Sarajevo, jer objektivno postoje hiljade bordo navijača kojima nije žao dati 20 KM za članstvo, ali se teško odluče da odu u Klub i učlane se. Kontinuiranim učlanjivanjem putem mreže povjerenika u Sarajevu, ali i u svim gradovima širom Bosne i Hercegovine, naša je pretpostavka da je moguće učlaniti novih hiljadu navijača do kraja ove godine, a kasnije i puno više." - optimističan je u svojim prognozama Sokolović.

U planu je da u Kantonu Sarajevo operiše između 8 i 10 ovlaštenih povjerenika, te po jedan ovlašteni povjerenik u općinama gdje vjerujemo da FK Sarajevo ima dosta svojih simpatizera i navijača - Goražde, Olovo, Donji Vakuf, Travnik, Konjic, Lukavac, Banovići, Tešanj, Bihać, Cazin, Bosanska Krupa, Velika Kladuša, Ključ, Sanski Most, Doboj, Gradačac, Gračanica, Maglaj, Visoko...

- "Vjerujemo da uz Loyalty Bordo Card projekat, kroz koji članovi FK Sarajevo mogu ostvarivati različite pogodnosti i popuste kod partnera projekta, članstvo u Klubu dobija novu dimenziju. U planu je da članska karta uskoro postane i ulaznica za sve utakmice, tako da smo u fazi razvoja tog sistema sa agencijom Echoes / KupiKartu.ba" - kazao je Senad Kapetanović, vođa LBC projekta i jedan od ovlaštenih povjerenika FK Sarajevo.