FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bordo ekipa nastavila sa pobjedama i u Opatiji

23.02.2012 u 19:47h

Bordo ekipa nastavila sa pobjedama i u Opatiji

Igrači FK Sarajevo pobjedom su otvorili seriju pripremnih utakmica koje će odigrati u Opatiji. Bordo momci danas su rezultatom 3:1 savladali slovenačku Muru, mada je trijumf Bordo ekipe mogao biti i ubjedljiviji da su napadači imali više koncentracije u završnici.

Sarajevo je prvo zaprijetilo. Zoran Belošević izveo je korner sa desne strane i odličnim centaršutom pronašao Šćepanovića, koji u padu glavom šutira nekoliko centimetara pored desne stative. Odgovorio je Nusmir Fajić, igrač koji je igrao u Premijer ligi BiH, šutem sa 20 metara, ali lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani gotovo sa iste udaljenosti pokušao je Obuća, ali rezultat ostaje nepromijenjen.

U 22. minuti Belošević, nakon proigravanja Sesara, ubaceuje loptu u šesnaestarac gdje pronalazi Krpića. Njegov udarac krajnjim naporima spavaša golman Mure i na taj način sprječava vodstvo Bordo ekipe. Osam minuta kasnije Šćepanović se ubacuje iz drugog plana i šutira, ali golman Mure odlično reaguje i izbacuje loptu u korner.

Mura je povela iz prvog udarca na gol Adilovića. Igrao se 38. minut kada je sijevnuo kontranapad, a Damjan Dohar iz drugog pokušaja uspjeva da postigne pogodak. Četiri minute kasnije i Obuća je zatresao mrežu Mure, ali je gol poništen zbog navodnog ofsajda.

Ipak, Sarajevo do odmora uspjeva golom krunisati bolju igru u prvom poluvremenu. Edin Husić pasom od 25 metara pogađa Sulejmana Krpića, koji glavom sa 11 metara postiže efektan pogodak.

I u drugo poluvrijeme Sarajevo je ušlo angažovanije i prvo je zaprijetilo. Najmlađi igrač na terenu, Faris Handžić, odličnim dodavanjem prebacuje dva igrača Mure i upošljava Haskića, koji šutira nekoliko centimetara pored lijeve stative. U 51. minuti zaprijetili su i Slovenci, ali je golman Pantić bio siguran. Na drugoj strani Krpić je bio ponovo u akciji. Centaršutom pronalazi Trebinjca, čiji šut na gol loniji zaustavlja jedan igrač Mure.

Četiri minute kasnije Suljić prolazi dva igrača Mure i upošljava Trebinjca, koji loptu ubacuje u šesnaesterac gdje pronalazi Haskića, a ovaj udarcem glavom pogađa prečku. Sarajevo je do potpunog preokreta došlo nakon nešto više od sat vremena igre. Semir Bajraktarević izveo je korner sa desne strane, a u šesnaestercu Mure najbolje se snalazi Sedin Torlak, koji skače između dvojice igrača Mure i postiže pogodak za vodstvo Bordo tima.

Bordo tim je i u 73. minuti ponovo bio u prilici da postigne pogodak. Faris Handžić idealnim pasom pronalazi Suljića, a ovaj u situaciji jedan na jedan sa golmanom Mure ne uspijeva da pronađe lopti put do mreže. U 78. minuti ponovo je u akciji bio Faris Handžić koji šutira iz prve, ali golman Mure krajnjim naporima loptu izbacuje u korner.

Minut kasnije izabranici Dragana Jovića postižu i treći pogodak. Suljić prolazi po desnoj strani, upošljava Semira Bajraktarevića, koji pogađa prizemnim udarcem protivnički gol.

Šef stručnog štaba Dragan Jović odlučio je da utakmicu počne sljedeći sastav: Adilović, Čomor, Zrnanović, Dupovac, Belošević, Husić, Sesar, Šćepanović, Obuća, Krpić i Matko. U drugom poluvremenu igrali su: Pantić, Tatomirović, Trebinjac, Torlak, Dupovac, Bajraktarević, K. Handžić, Suljić, F. Handžić, Krpić i Haskić.