FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bordo ekipa otputovala na revanš u Bjelorusiju

14.08.2019 u 10:33h

Bordo ekipa otputovala na revanš u Bjelorusiju

Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otputovala je u Bjelorusiju uoči revanš susreta sa FK BATE Borisov u okviru 3. kola kvalifikacija Evropa lige.

U Bjelorusiju su otputovali sljedeći igrači:

Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Letić, Lazić, Šerbečić, Gavrić, Đokanović, Handžić, Velkoski, Tatar, Šišić, Milanović, Ahmetović, Guzina, Mustafić, Kurdić, Šabanović, Cruz.

Sa prvim timom na revanš susret u Bjelorusiju otputovao je i dobitnik glavne nagradne igre „Vodimo te u Evropu”, Ahmed Alispahić, sa svojim prijateljem Adnanom Imamovićem.

HUSREF MUSEMIĆ: Nismo se predali bez obzira na rezultat koji imamo. Takva je atmosfera u ekipi. Želimo ponoviti igru iz Zenice, ja sam uvjeren da možemo zabiti gol, da povedemo i da vidimo kako se BATE ponaša u takvim uslovim. Napravit ćemo pritisak, nećemo ih pustiti da prelagano igraju. Jednu promjenu očekujemo, eventualno još jednu na pozicijama unutar tima, neko pomicanje u linijama. Mislim da smo ih dobro skautirali, dobro smo koristili prostor, ali nismo imali dovoljno koncentracije i sreće.”

Utakmica između FK BATE Borisov i FK Sarajevo na rasporedu je u četvrtak 15. avgusta sa početkom u 19:00h.