FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bordo ekipa u Opatiji

21.02.2012 u 13:55h

Bordo ekipa u Opatiji

Za razliku od Čitluka, fudbalere Sarajeva dočekalo je sjajno vrijeme u Opatiji gdje bordo tim obavlja posljednju fazu priprema za nastavak Premijer lige BiH. U narednim danima temperature na sjeveru Hrvatske će dostići i 15 stepeni.

-"Uslovi za rad su stvarni odlični i primjeti se radost među momcima zbog odličnog vremena. Siguran sam da će svaki pojedinac dati sve od sebe na pripremama jer svi želimo isto, pobjedu u 16. kolu Premijer lige u Tuzli.", kazao je Adi Adilović, koji je jučer proslavio svoj 29. rođendan.

FK Sarajevo će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica u Opatiji. Prva je protiv ekipe ND Mura 05 iz Slovenije.

-"Uprkos dugom putovanju atmosfera među igračima je bila odlična. Uslovi za rad su fenomenalni i vrijeme je odlično. Za 23. februar zakazan je duel protiv slovenačke Mure, koja je trenutno na četvrtom mjestu u Sloveniji. Utakmica bi se trebala igrati u blizini Pule. U razgovorima smo sa još nekoliko ekipa, tražimo jače protivnike.“, kazao Irfan Redžepagić, član UO FK Sarajevo.

Bordo ekipa boravi do 29.2. u Opatiji. Nakon priprema na sjeveru Hrvatske ekipa se vraća u Sarajevo, gdje će obaviti posljednju fazu priprema.