FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bordo tim otputovao u Antaliju

01.02.2019 u 11:25h

Bordo tim otputovao u Antaliju

Nakon završenog prvog dijela priprema u Ljubuškom, igrači Sarajeva danas su otputovali u Antaliju gdje će boraviti naredne dvije sedmice.

Na pripreme je otputovalo sljedećih 27 igrača: Halilović, Handžić, Šišić, Bekić, Hebibović, Rahmanović, Crepulja, Pidro, Mujakić, Šabanović, Mustafić, Kovačević, Lazić, Tatar, Dupovac, Velkoski, Ahmetović, Džafić, Stanojević, Šofranac, Resić, Kurdić, Salčin, Dizdrarević, Đokanović, te Cruz i Jahić koji su na probi.

Husref Musemić: "Vrijeme brzo prolazi. Još dvadesetak dana do prvenstva, ovo je završni dio priprema. Nadam se da ćemo imati bolje vrijeme nego do sada, ali jednostavno vidite da je u čitavoj Evropi vrijeme loše, tako da se nadamo da ćemo imati puno bolje uslove".

Amer Dupovac: "Prvi dio u Ljubuškom smo prošli uspješno, sutra se okrećemo novom dijelu priprema i prvoj pripremnoj utakmici protiv Shkupija. Na nama je da se uigramo što bolje u Turskoj gdje nas čekaju dobri tereni i dobri uslovi, te da pokušamo da dođemo do svoje igre jer do toga nismo mogli da dođemo u Ljubuškom zbog terena kao i da se što bolje spremimo jer do prvenstva ima još 20 dana".

U naredne dvije sedmice, ekipu očekuju četiri prijateljske utakmice protiv FC Shkupi (02.02.), Napredak Kruševac (05.02.), Astana (11.02.) i Saburtalo (12.02.).