FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Danas protiv Mladosti, najavna emisija u 16 sati na Bordo TV

08.08.2020 u 09:00h

Danas protiv Mladosti, najavna emisija u 16 sati na Bordo TV

U utakmici 2. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo igra protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 

Nakon gotovo pet mjeseci pauze, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine slavio je u prvom kolu protiv ekipe Krupe rezultatom 2:0. dok je Mladost doživjela poraz od ekipe Borca rezultatom 6:0. Sarajevo je posljednju ligašku utakmicu u prošloj sezoni odigralo upravo protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja na kojoj je ostvarilo pobjedu rezultatom 2:1 golovima Miličevića i Tatara. 

Do sada su se FK Sarajevo i FK Mladost sastali 11 puta, a uspješnija je Bordo ekipa koja je ostvarila osam pobjeda. Sa druge strane Mladost je slavila jednom, dok su dva susreta završena neriješenim rezultatom. Posljednji meč odigran u Doboju kod Kaknja između ove dvije ekipe završen je pobjedom Sarajeva rezultatom 0:3.

Prije današnje utakmice na Bordo TV-u pogledajte najavnu emisiju "Bordo Sedmica". Susret na stadionu MGM Farm Arena igra se danas od 17:00, a glavni sudija utakmice će biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.