FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Danas revanš susret finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega

15.05.2019 u 13:00h

Danas revanš susret finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega

Nakon pobjede u prvom susretu rezultatom 3:0, Bordo tim danas očekuje revanš meč finala Kupa BiH protiv ekipe NK Široki Brijeg.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Hebibović, Šabanović, Halilović, Dupovac ,Lazić, Kapić, Kurdić, Tatar, Rahmanović, Velkoski, Handžić, Ahmetović, Dizdarević, Šofranac, Bekić, Šišić i Mujakić.

Sarajevo dočekuje revanš susret nakon premijerligaškog poraza u Banovićima protiv Tuzla City (1:0), dok je ekipa Širokog Brijega izgubila istim rezultatom  protiv ekipe Mladost DK.

Utakmicu je najavio i pomoćni trener FK Sarajevo:

MUHAMED DŽAKMIĆ: „Imamo dobar rezultat iz prve utakmice i u prednosti smo pred revanš, ali bez obzira na to moramo ući u utakmicu vrlo ozbiljno i moramo biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Finale Kupa BiH je utakmica koja je jako bitna za navijače, klub i cijeli kolektiv, te mislim da su igrači svjesni toga i da će dati maksimum da osvojimo trofej.“

Revanš utakmica finala Kupa BiH na rasporedu je u 17 sati uz direktan prijenos na Arena Sport kanalu. Glavni sudac meča će biti Elvis Mujić, dok će njegovi pomoćnici biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.