FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Darko Lazić novi igrač FK Sarajevo

11.01.2019 u 19:25h

Darko Lazić novi igrač FK Sarajevo

Na vanrednoj press konferenciji održanoj večeras u svečanom salonu "Svetozar Vujović", Fudbalski klub Sarajevo zvanično je predstavio novog igrača.  Riječ je o Darku Laziću, odbrambenom igraču, koji je danas potpisao ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2020. godine.

DARKO LAZIĆ: „Drago mi je što sam došao u ovaj grad, što sam došao u klub kakav je Sarajevo. Bio sam bez kluba dva mjeseca, uostalom došao sam na veliko zadovoljstvo i sve ostalo ću pokazati na terenu. Nisam pričao sa Sušićem, bio sam u direktnom kontaktu sa klubom. O Sarajevu ne znam mnogo, znam da je dobar klub i što sam se raspitao kod nekih ljudi. Imaju odličnu ekipu, prvi su na tabeli i to sve govori”.

Lazić, rođen 19. jula 1994. godine može igrati na pozicijima štopera, zadnjeg veznog i desnog beka, a u Bordo tim stiže kao slobodan igrač. Prije toga, Lazić koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, nastupao je za istoimeni tim, a pored toga bio je član i Spartaka, Anžija, Alanyaspora i Denizlispora.

EMIR HADŽIĆ: „Kao što smo rekli, pokušavamo sklopiti ekipu do početka priprema i bez turbulencija. Cilj je sačuvati ekipu, to smo uspjeli, a sada gledamo da dovedemo ciljana pojačanja. Jedan od tih igrača je Darko Lazić. Potpisali smo ugovor na godinu i pol dana i mislimo da sa svojim iskustvom može puno pomoći našem timu. Sretni smo da smo završili posao”.

Lazić je nastupao i za sve selekcije mlađih kategorija reprezentacije Srbije.