FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Deep Relief izvještaj o povredama: Hodžić počeo sa treninzima, Šofranac van terena

18.04.2018 u 12:37h

Deep Relief izvještaj o povredama: Hodžić počeo sa treninzima, Šofranac van terena

U saradnji sa našim partnerom, kompanijom Oktal Pharma d.o.o donosimo redovni izvještaj o povredama prvotimaca Sarajeva. Podsjećamo, Oktal Pharm je ovlašteni zastupnik jednog od najučinkovitijih gelova za ublažavanje boli koji se primjenjuje na kožu - Deep Relief, koji će biti od značajne pomoći medicinskom timu Fudbalskog kluba Sarajevo prilikom rada sa našim prvotimcima. Pomenuti gel se preporučuje kod grčeva i bolova u mišićima, bolova kod istegnuća, uganuća ili sportskih ozljeda, reumatskih bolova te manje ozbiljnih bolova uzrokovanih artritisom. 

Član medicinskog tima našeg kluba, Mirza Marevac, prenio nam je informacije o trenutnom zdravstvenom biltenu prvog tima FK Sarajevo.

"Krste Velkoski je zadobio jedan snažan udarac na posljednjoj ligaškoj utakmici, te osjeća bolove rebra uz prisutni hematon. On će morati mirovati, a pregledom je ustanovljeno da nije došlo do loma. Dušan Hodžić je počeo trenirati poslije povrede skočnog zgloba i njegovo stanje je bolje.", rekao je Marevac, dodavši:

"Halilović je odradio pregled i osjeća se bolje. Trenira po posebnom programu i jedini igrač koji je van stroja je Aleksandar Šofranac. Zbog upale pluča je pod nadzorom našeg medicinskog tima i nije u treningu trenutno."

Nadolazećeg vikenda Fudbalere Sarajeva očekuje nova ligaška utakmica. Naši igrači će na Koševu u nedjelju sa početkom u 17 sati igrati protiv Širokog Brijega.