FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Deep Relief izvještaj o povredama

21.11.2019 u 19:28h

Deep Relief izvještaj o povredama

Fudbalski klub Sarajevo nastavak sezone i subotnje gostovanje Veležu u sklopu 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekuje s vrlo povoljnim zdravstvenim biltenom. Većina prvotimaca je u punom pogonu i stavit će se na raspolaganje šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću.

U konkurenciji za subotnji duel sigurno neće biti Kenan Dervišagić, koji se povrijedio na prijateljskoj utakmici protiv Olimpika, odigranoj proteklog utorka. U pitanju je distorzija skočnog zgloba, zbog koje će propustiti i derbi sa Željezničarom.

Darko Lazić zbog lakše povrede nije bio u konkurenciji za prijateljsku utakmicu protiv Olimpika i pošteđen je do ponedjeljka, ali on svakako neće konkurisati za predstojeći susret zbog suspenzije. Za razliku od njega s ekipom normalno trenira Dušan Hodžić, kojeg također zbog lakše povrede nije bilo na utakmici s Olimpikom.

Haris Handžić se vratio u trenažni proces nakon četiri propuštene utakmice i više od mjesec dana pauze.

Selmir Pidro radi po planu i programu. Redovno trenira s ekipom, radi na sticanju fizičke spreme i njegov povratak na teren očekuje se krajem godine, kako je i prvobitno planirano.