FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dominacija FK Sarajevo na manifestaciji "Kristalnih 11"

24.05.2019 u 09:39h

Dominacija FK Sarajevo na manifestaciji "Kristalnih 11"

U organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH, sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održana manifestacija Kristalnih 11.

Na manifestaciji su dodijeljene nagrade najboljim igračima u sezoni 2018/19 prema izboru igrača i trenera BH Telecom Premijer lige.

U najboljih 11 tekuće sezone nalazi se ukupno osam igrača FK Sarajevo: Vladan Kovačević, Selmir Pidro, Nihad Mujakić, Anel Hebibović, Miloš Stanojević, Amar Rahmanović, Benjamin Tatar i Mersudin Ahmetović.

Pored igrača Sarajeva tu su još i Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski), Nermin Jamak (Čelik) i Miloš Filipović (HŠK Zrinjski).

Pored kristalnih 11, nagrada za najboljeg mladog igrača otišla je u ruke Nihadu Mujakiću, dok je nagradu najboljeg trenera odnio Husref Musemić. Za najboljeg igrača u sezoni 2018/19, prema izboru trenera i igrača proglašen je Mersudin Ahmetović.

/

Pored muške konkurencije, nagrade su dodijeljene i u ženskoj konkurenciji, a za najbolju igračicu je izabrana Aida Hadžić (SFK 2000 Sarajevo), dok je Samira Hurem (SFK 2000 Sarajevo) izabrana za najbolju trenericu.

Za najboljeg sudiju u Premijer ligi proglašen je Irfan Peljto.