FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Duljević uspješno operisan i pauzira deset dana

19.12.2015 u 11:46h

Duljević uspješno operisan i pauzira deset dana

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Haris Duljević, zbog zadobivenog udarca u predjelu nosa na posljednjoj ligaškoj utakmici našeg kluba u Širokom Brijegu, u četvrtak, 17. decembra tekuće godine, bio je podlegnut operativnom zahvatu, kojeg je izvršio doktor Reuf Karabeg, član medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo.

“U četvrtak smo uspješno obavili operativni zahvat u predjelu nosa našem kapitenu, Harisu Duljeviću, koji je zadobio frakturu nosne hrskavice, te je imao otežano disanje. Još od ranije Haris je imao devijaciju, a nakon zadobivenog udarca, medicinski gledano operativni zahvat je morao biti izvršen. Haris je imao onemogućeno normalno disanje i bio je prmoran disati na usta, što nije preporučljivo fudbalerima, sportistima. To je zaista bio strašan problem, a mogu konstatovati da je napravljena rekonstrukcija, operativni tok je uredno prošao.”, kazao je doktor Karabeg, za zvaničnu klupsku web stranicu www.fksarajevo.ba

Nakon uspješno izvršenog operativnog zahvata, Duljević je boravio jedan dan u bolnici, a njegov potpuni oporavak se očekuje za deset dana.

“Osjećam se dobro, sve je prošlo kako treba. Drago mi je što sam rješio jedan problem, koji mi je zaista onemogućavao normalno disanje i nadam se da će i period oporavka proći brzo i uspješno.”, izjavio je Duljević.

Našem kapitenu, Harisu Duljeviću, želimo uspješan oporavak.


HIFA-HD (1)