FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dževad Šarić: Svi koji me poznaju znaju da nikada ne bih nikome nanio bilo kakvu štetu

05.10.2019 u 19:30h

Dževad Šarić: Svi koji me poznaju znaju da nikada ne bih nikome nanio bilo kakvu štetu

Povodom dešavanja na utakmici osmine finala Kupa BiH odigranoj 2. oktobra na stadionu Pecara član stručnog štaba FK Sarajevo, Dževad Šarić izjavio je sljedeće: 

“Od početka utakmice stručni štab i igrači, su bili izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama koje su dolazile sa tribina. Na terenu je postojala stalna napetost i istinski smo se svi plašili za našu sigurnost. Do eskalacije je došlo kada su naši igrači na terenu bili direktno ugroženi.

Do sada u svojoj karijeri nikada nisam učestvovao u bilo kakvim sukobima, svi koji me poznaju znaju da nikada nikome ne bih nanio bilo kakvu štetu. Uslovi u kojima sam radio ovu utakmicu, pritisak i neprijateljska atmosfera su podsvijesno doprinijeli da se sve dogodi kako se dogodilo.

Ovim putem, zbog svog bezobzirnog ponašanja, želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču a zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju, te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba.”