FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ekipa otputovala u Hercegovinu, sutra protiv Širokog Brijega

27.08.2019 u 09:35h

Ekipa otputovala u Hercegovinu, sutra protiv Širokog Brijega

Igrači Bordo tima otputovali su ovog jutra u Hercegovinu uoči zaostale utakmice 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, protiv NK Široki Brijeg. 

Susret koji je trebao biti odigran 10. avgusta, odgođen je zbog utakmice 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova, te će biti odigran sutra u 20 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. 

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.

Nakon saniranih povreda u trenažni proces vratili su se Amer Dupovac, Elvis Džafić, Amar Rahmanović i Dušan Hodžić koji je u konkurenciji za predstojeći meč. 

ISMAR HADŽIBAJRIĆ: "Pored jako napornog rasporeda uspjeli smo uspješno oporaviti nekoliko igrača, a nakon reprezentativne pauze očekujemo nešto povoljniju situaciju. Dušan Hodžić je već u rosteru za utakmicu, a Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Elvis Džafić za to vrijeme u Sarajevu nastavljaju sa treninzima. Što se tiče Benjamina Tatara žalio se na bol u trbuhu. Ultrazvučni nalaz je uredan, a tokom dana dobit ćemo rezultate ostalih pretraga nakon čega ćemo znati više". 

Posljednji trening uoči susreta ekipa će obaviti danas popodne u Međugorju.