FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Eldin Jelešković ponovo dio stručnog štaba Bordo tima

14.12.2019 u 12:30h

Eldin Jelešković ponovo dio stručnog štaba Bordo tima

Fudbalski klub Sarajevo obnovio je saradnju sa Eldinom Jeleškovićem, bivšim članom stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo protekle sezone. Jelešković će u narednom periodu obnašati funkciju stručnog konsultanta za fizičku pripremu igrača FK Sarajevo. 

Kao stručnjak za kondicioni trening, Jelešković je svojim metodama rada znatno doprinio fizičkoj spremi tima i igrača, sa kojima je radio i individualno, a fenomenalne igre i dva osvojena trofeja pravi su pokazatelj njegove uloge u ekipi.

Jelešković važi za jednog od najboljih kondicionih trenera u državi, što pokazuju i rezultati koje je postizao. Višestruki je šampion i osvajač Kupa BiH, a uspješan je bio i u Angoli, gdje je jedan period radio sa bivšim trenerom FK Sarajevo, Draganom Jovićem. 

Osim sa kolektivima, Jelešković već duži vremenski period radi sa vrhunskim sportistima, a angažiran je i pri N/FSBIH u Centru za edukaciju trenera. Također obavlja posao vanrednog profesora i prodekana za nastavu na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.