FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Elvedin Herić i Dušan Hodžić o dosadašnjem toku priprema Fudbalskog kluba Sarajevo

13.01.2018 u 11:42h

Elvedin Herić i Dušan Hodžić o dosadašnjem toku priprema Fudbalskog kluba Sarajevo

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo u ponedjeljak, početkom sedmice, započeli su pripreme za proljetni dio BH Telecom Premijer lige BiH. Izabranici Husrefa Musemića svakodnevno treniraju u Trening centru našeg kluba, a svoje utiske sa treninga prenijeli su nam Elvedin Herić i Dušan Hodžić.

"Mogu reći da radimo stvarno dobro. Koristimo svaki trening maksimalno, kako bi se spremili za nastavak sezone. Iako ovaj bazični dio priprema možda nije omiljen među fudbalerima, ipak je atmosfera na željenom nivou i poštujemo plan i program rada stručnog štaba. Vjerujem da ćemo se adekvatno pripremiti za proljetni dio sezone i spremni dočekati prve službene utakmice.", kazao je talentovani veznjak Elvedin Herić, koji je u jesenjem dijelu prvenstva upisao osam nastupa uz dvije uspješne asistencije.

"Prvi dani su bili naporni, ali je sve u najboljem redu. Stručni štab i klub su postavili ciljeve ispred nas, siguran sam da ćemo odraditi dobre pripreme i ostvariti zacrtano na terenu.", izjavio je naš standardni desni bek, Dušan Hodžić.

Naši prvotimci, zajedno sa stručnim štabom i medicinskim timom, u ponedjeljak ujutro, otputovat će na sedmodnevne pripreme u Čitluk, gdje naš klub već dugi niz godina boravi u hotelu "Brotnjo". Na jugu naše zemlje, planirane su i dvije prijatlejske utakmice i to protiv Veleža i GOŠK-a (17.1. i 20.1.). 

skola_fudbala_HD