FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Emir Obuća ponovo u Bordo dresu, legendarni napadač se oprašta protiv Galatasaraya

12.11.2015 u 22:53h

Emir Obuća ponovo u Bordo dresu, legendarni napadač se oprašta protiv Galatasaraya

Jedan od najboljih igrača Fudbalskog kluba Sarajevo u posljednjih dvadeset godina, Emir Obuća, na nadolazećoj TURKISH AIRLINES međunarodnoj prijateljskoj utakmici protiv Galatasaraya, zvanično će se oprostiti od Bordo dresa.

Obuća, koji je četvrti najbolji strijelac u historiji našeg Kluba, sa 89 postignutih golova na 205 odigranih utakmica, tako će imati priliku da još jednom obuče dres voljenog kluba, u kojem je doživio najuspješnije trenutke svoje fudbalske karijere. Pomenuti golgeter, najefikasniji je strijelac Bordo kluba u domaćim takmičenjima, te napadač, koji je postigao najviše golova na internacionalnoj sceni u dresu našeg Kluba.

sarajevo-kozara_13

Vrijedi istaći i to, da je Emir Obuća sa Fudbalskim klubom Sarajevo osvojio dva trofeja Kupa Bosne i Hercegovine, te je podigao i šampionski pehar u sezoni 2006/2007, u kojoj je bio najbolji strijelac našeg Kluba sa šest pogodaka.

U sezoni 2002/03, Obuća je sa 23 postignuta gola bio najbolji strijelac Premijer lige Bosne I Hercegovine, a njegov učinak još uvijek nije dostignut, te je on i dalje napadač sa najboljim golgeterskim učinkom u jednoj sezoni. Svoju posljednju zvaničnu utakmicu, Emir Obuća odigrao je u sezoni 2011/12, kada je  Sarajevo  23.5.2012. godine ugostilo banjalučki Borac na Koševu.

Turski gigant, aktuelni šampion i osvajač Kupa Turske, učesnik UEFA Lige Prvaka - GALATASARAY SK - dolazi na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" , gdje će 14.11.2015. godine odigrati prijateljsku utakmicu sa Fudbalskim klubom Sarajevo pod pokroviteljstvom kompanije Turkish Airlines. Utakmica počinje u 18.30 sati. Ulaznice su u prodaji od utorka 10. novembra tekuće godine i to u oba BORDO FAN SHOP-a (Maršala Tita 38/b, Bezistan).  Ulaznice su dostupne i na prodajnim mjestima u gradu Sarajevu, ispred Gradske tržnice, te na platou KSC Skenderija. Na dan utakmice, svi navijači moći će ulaznice kupiti i na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, koja će biti otvorena tri sata uoči prvog sudijskog zvižduka.

Više informacija o ulaznicama potražite klikom na LINK.


GALATA-830x300