FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Emir Plakalo brani protiv Veleža, Matej Delač zadobio povredu ligamenata koljena

14.10.2015 u 15:32h

Emir Plakalo brani protiv Veleža, Matej Delač zadobio povredu ligamenata koljena

Golman Fudbalskog kluba Sarajevo, Matej Delač, na prijateljskoj utakmici Bordo kluba protiv Novog Pazara, koja je odigrana u subotu 10. oktobra tekuće godine, zadobio je povredu ligamenata koljena, te ga očekuje višemjesečna pauza. U posljednjim minutama prvog poluvremena utakmice, prilikom degažiranja lopte, Matej je zadobio potvredu. Detaljnim liječničkim pregledima u proteklim danima ustanovljeno je, da je naš golman zadobio povredu križnih ligamentata, a u toku današnjeg dana Delač je otputovao na liječenje u London.

Mjesto Delača na golu Sarajeva zamijenit će najvjerovatnije mladi Emir Plakalo, golman, koji je prošao kroz sve selekcije Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, te je branio za pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Matej je prije svega jedan sjajan momak i njegove ljudske kvalitete su velike, a o golmanskim, nema potrebe trošiti riječe. Igre u dresu Sarajeva najbolje o tome govore. Mnogo mi je žao zbog toga što se desilo našem Mateju, ali ja vjerujem da će se on uspješno oporaviti i vratiti na teren.”, kazao je Plakalo.

“Teško je naći prave riječi. Razočarenje je veliko, jer nikada ne postoji dobar trenutak za povredu. No, takav je život, pun uspona i padova. Vjerujem da ću iz ove povrede, uz Božiju pomoć, izaći potpuno zdrav i spreman za nove utakmice.”, kazao je Delač, te dodao:

“Koristim priliku da se zahvalim svima u Klubu, saigračima, osoblju, stručnom štabu i navijačima na velikoj podršci i riječima ohrabrenja. Od ovog trenutka sam veliki navijač i proživljavati ću svaku utakmicu sa momcima, iako nisam u mogućnosti na terenu da pomognem. Želim ovim putem i iskazati punu podršku našem Emiru, jer on je zaista uvijek tu za mene. Imam veliko povjerenje u njega i njegove kvalitete i siguran sam da će on posao odraditi kako treba.”

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem želi našem Mateju Delaču, golmanu koji je u Bordo dresu osvojio Kup Bosne i Hercegovine, te naslov prvaka države brz i uspješan oporavak. Uz tebe smo Matej!


CLANSKE fb