FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo - Hibernians FC

29.06.2012 u 17:38h

FK Sarajevo - Hibernians FC

U četvrtak, 05.07.2012. godine na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase FK Sarajevo u okviru prvog pretkola UEFA Europa League dočekuje Hibernians FC, a utakmica počinje u 19:30. S tim u vezi BHT je Sarajevu dostavio ponudu za otkup TV prava, za koju u klubu smatraju da je preniska.

- "Dobili smo ponudu od BHT-a za otkup TV prava za utakmicu sa Koševa protiv Hiberniansa, koja je prema našem mišljenju nedovoljna. Iste uslove ponudili su Borcu iz Banja Luke, te ekipi Širokog Brijega, koji su -kako su nas obavjestili- pristali na iznos i mi to poštujemo. Ipak, smatramo da Sarajevo ima daleko najveći broj navijača, a samim tim i tv gledalaca, te smo zatražili iznos od 10.000 KM. Pregovori sa BHT-om su protekli korektno i razumijemo ukoliko ne budu u mogućnosti platiti traženi iznos" - potvrdio je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

Ovom prilikom pozivamo naše navijače i simpatizere da u četvrtak dođu na Koševo i pomognu ekipi Sarajeva da ostvari povoljan rezultat pred revanš meč koji se igra na Malti sedam dana kasnije. Cijene ulaznica su 10 KM za istočnu tribinu, odnosno 6 KM za sjevernu tribinu, dok će zapad biti zatvoren za posjetioce, jer još uvijek nisu postavljene stolice sa naslonjačima, koje su uvjet UEFA-e.