FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo na konferenciji o sportskom pravu u Londonu

24.05.2019 u 11:30h

FK Sarajevo na konferenciji o sportskom pravu u Londonu

Dvodnevna konferencija o temi sportskog prava u organizaciji LawInSport održana je u Londonu 22. i 23. maja 2019. godine. Konferencijom su obuhvaćene teme poput imigracijskih i poreskih obaveza, pitanja agenata u modernom fudbalu, uloga političkih struktura i regionalni razvoj fudbala. Generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić, bila je jedna od panelista prvog dana konferencije, a Fudbalski klub Sarajevo bio je jedini učesnik sa prostora Balkana. 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici evropskih klubova poput Arsenala, Chelsea, Fulhama, Legije Varšava, Manchester Uniteda, ali i predstavnici Engleske Fudbalske Asocijacije, Azijske Fudbalske Konfederacije, ECA-e, FIFA-e i mnogih drugi profesionalci iz oblasti sporta.

SABRINA BULJUBAŠIĆ: “Kao sportska pravnica smatram da je jako važno da svaki klub interno ima advokata. Donošenje zakona o sportu u BiH bi pojednostavilo mnoge procedure, ali i olakšalo poslovanje klubova. Smanjenje poreskih obaveza omogućilo bi relociranje sredstava u druge svrhe koje bi znatno unaprijedile rad”.

Pored Buljubašić, na konferenciji prisutnima su se obratili direktor pravnih poslova FIFA-e Emilio Garcia Silvero, generalni direktor LawInSport Sean Cottrell, voditelj pravnog odjela za sport ECA-e Daan de Jong, profesionalna igračica Eniola Aluko, viši potpredsjednik vanjskih poslova City Football Group James Johnson, izvršna direktorica FARE Network Piara Powar, generalni sekretar Europa Lige Georg Pangl i drugi.

Lista svih učesnika se može pogledati klikom na LINK.