FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo u posjeti Ministarstvu kulture i sporta KS

21.04.2020 u 15:20h

FK Sarajevo u posjeti Ministarstvu kulture i sporta KS

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Senad Jahić danas je posjetio ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenana Alikadića. Riječ je o inicijalnom sastanku tokom kojeg se govorilo o pomoći Ministarstva kulture i sporta KS u kapitalnim ulaganjima kluba planiranih u tekućoj godini.

KENAN ALIKADIĆ:Nastavit ćemo aktivno raditi na promociji sporta, te će podrška premijerligašima i sportu KS biti pojačana u odnosu na prethodnu godinu. Pored toga, sredstva uložena u poboljšanje sportskih objekata bit će znatno veća. O svim ulaganja u Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase razgovarat će se trilateralno, odnosno ukljućit će se i Opština Centar.”

Po prestanku stanja pandemije koronavirusa, Ministarstvo će učiniti dodatne napore u cilju što je moguće bržeg nastavka trenažnog i takmičarskog procesa.

SENAD JAHIĆ:Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, te negativnih efekata koje će pandemija koronavirusa uzrokovati, obavljen je razgovor sa ministrom Alikadićem u cilju pripreme za naredni period. Iznimno je važno da spremni dočekamo završetak pandemije, te nastavimo sa planiranim aktivnostima. Pored toga, Ministarstvo se obavezalo pomoći u implementaciji infrastrukturnih projekata kluba u budućnosti.

Ministarstvo kulture i sporta KS proteklih godina aktivno je pomagalo Fudbalskom klubu Sarajevo, te je podržan veliki broj projekata iznimne važnosti za promociju sporta u Bosni i Hercegovini.