FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo učesnik 22. generalne skupštine ECA-e

27.03.2019 u 14:00h

FK Sarajevo učesnik 22. generalne skupštine ECA-e

Fudbalski klub Sarajevo bio je učesnik 22. generalne skupštine Evropske asocijacije klubova (ECA European Club Association), koja se održala u Amsterdamu 25. i 26. marta. Generalnu skupština koja predstavlja najviše tijelo ECA-e, čine 232. člana, a FK Sarajevo je od 2015. godine aktivan sudionik. Ispred Fudbalskog kluba Sarajevo ove godine prisustvovala je generalna direktorica, Sabrina Buljubašić. 

Na Generalnoj skupštini u Amsterdamu okupili su se predstavnici 164 kluba koji su članovi ECA-e. Na press konferenciji održanoj nakon Skupštine prisutnima su se obratili predsjednik ECA-e Andrea Agnelli, potpredsjednik Edwin van der Sar, generalni sekretar ECA-e Michele Centenaro i novi član Izvršnog odbora Ivan Gazidis.

Na skupštini se prezentovao izvještaj za prethodnu godinu, govorilo o produženju saradnje između ECA-e i UEFA-e, te o novom klupskom takmičenju u okviru UEFA-e zakazanog za početak 2021. godine. Riječ je o takmičenju koje će biti realizovano pored UEFA Champions League i Europa League, a za cilj ima afirmaciju klubova na međunarodnoj sceni.