FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Frank Liivak potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo

20.02.2017 u 13:59h

Frank Liivak potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo

Dvadesetogodišnji Estonac, Frank Liivak, potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te je zvanično postao član prvog tima Bordo kluba. Liivak, koji od početka priprema boravi na probnom radu u našem klubu, zadovoljio je kriterije stručnog štaba, te će u narednih godinu i pol nositi dres našeg kluba.

“Sretan sam što sam potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Duži period boravim tu i osjećam se lijepo u Sarajevu. Sretan sam što sam dobio priliku da nastupam za ovaj klub, koji je najveći u Bosni i Hercegovini”, kazao je Liivak, dodavši:

IMG_6813

“Radujem se svemu što dolazi u budućnosti. Nadam se da ću dobiti priliku da se dokažem sarajevskoj publici, o kojoj sam mnogo toga dobrog čuo. Imamo velike ambicije na proljeće i želim napraviti svoj doprinos i nadam se dobrim rezultatima kluba u nastavku prvenstva.”

Novi prvotimac, koji se podjednako dobro snalazi na krilnim pozicijama i u sredini terena, sakupio je više od 50 nastupa za omladinske reprezentacije Estonije, a kao sedamnaestogodišnjak debitovao je za “A” reprezentaciju svoje zemlje. Tere tulemast Frank!