FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Fudbaleri Bordo kluba okončali pripreme u Sloveniji i stigli nazad u Sarajevo

16.07.2016 u 11:21h

Fudbaleri Bordo kluba okončali pripreme u Sloveniji i stigli nazad u Sarajevo

Po okončanju desetodnevnih priprema u Sloveniji, fudbaleri Sarajeva stigli su nazad u jutarnjim satima današnjeg dana u glavni grad Bosne i Hercegovine. U proteklim danima, u gradu Slovenj Gradec, naši igrači intenzivno su se pripremali za predstojeću takmičarsku sezonu 2016/17, koja počinje za sedam dana, kada Sarajevo na otvaranju sezone gostuje Željezničaru.

Naši igrači su odigrali pet prijateljskih utakmica van granica Bosne i Hercegovine. Prvi duel bio je protiv Zagreba (3:1), a potom je uslijedila utakmica protiv izuzetno kvalitetnog tima FC Spartak Moskva (0:2), u čijem sastavu se nalazi nekoliko sadašnjih i bivših reprezentativaca Rusije, Holandije, Njemačke, Italije i Gruzije. Treća provjera donijela je susret sa ekipom NK Maribor “B” (4:1), a nakon toga naši igrači su po drugi put odmjerili snage sa jednom izuzetno jakom ekipom sa vrha ruskog prvenstva. FC Krasnodar (3:1) bio je naredni protivnik Bordo kluba, a izabranici Almira Hurtića pružili su dobar otpor ovoj ekipi, za koju su nastupali reprezentativci Rusije i Švedske, koji su nastupali i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prije svega nekoliko dana. Posljednji duel na pripremama donio je utakmicu protiv kluba iz Saudijske Arabije, Al Wahda (1:0), u čijem sastavu se također nalazilo i nekoliko reprezentativaca pomenute zemlje.

Podsjećamo, prije odlaska na pripreme u Sloveniju, Sarajevo je odigralo tri utakmice u našem Trening kampu i to protiv Vratnika (8:0), Novog Grada (5:0) i NK Bosna Visoko (2:1).

Fotografije sa priprema Fudbalskog kluba Sarajevo pogledajte klikom na LINK, a razne video sadržaje sa priprema Bordo kluba potražite na youtube stranici našeg kluba.


FB_sezonske_mockup2