FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

GOŠK prvi protivnik u Čitluku, prijateljska utakmica sutra u 14h

16.01.2018 u 13:37h

GOŠK prvi protivnik u Čitluku, prijateljska utakmica sutra u 14h

Fudbaleri Sarajeva već drugi dan se nalaze u Čitluku, gdje obavljaju pripreme za proljetni dio BH Telecom Premijer lige BiH 2017/18. Atmosfera na treninzima je na zavidnom nivou, a stručni štab našeg kluba zadovoljan je do sada prikazanim od strane naših fudbalera.

"Prvi dio tih sedam dana smo odradili u Sarajevu i možemo biti zadovoljni urađenim. Jučer smo stigli u Čitluk, odradili lagani trening, evo sada drugi. Ostajemo tu do ponedjeljka, a sutra igramo prijateljski meč sa GOŠK-om, te u subotu protiv Veleža. U ponedjeljak se vraćamo kući, tri dana ćemo boraviti u Sarajevu, a zatim idemo u Antaliju.", rekao je Dženis Ćosić, pomoćnih šefa struke.

11130-fks14-1516093164

Od prvog dana priprema u Čitluku, sa ekipom trenira i Emir Halilović, fudbaler koji je krajem prošle sedmice stigao u redove našeg kluba.

"Drugi dan sam tu i trenutno je sve super. Igrači su me dobro prihvatili, nemam problema i svi u klubu su mi na raspolaganju. Šest godina je kako sam otišao iz BiH, ali pratio sam neke utakmice Premijer lige. Koliko ću doprinijeti Sarajevu to će pokazati utakmice. Tu sam u svojoj zemlji, neću imati problema pri adaptaciji.", izjavio je Halilović.

Naše igrače sutra očekuje i prva prijateljska utakmica u 2018. godini. Prvotimci Sarajeva igrat će protiv NK GOŠK na stadionu "Bare" u Čitluku, a utakmica je na rasporedu u srijedu, 17.1. sa početkom u 14 sati.

skola_fudbala_HD