FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hamzaoglu: Bez dileme smo prihvatili poziv FK Sarajevo

14.11.2015 u 14:46h

Hamzaoglu: Bez dileme smo prihvatili poziv FK Sarajevo

U prostorijama Ambasade Republike Turske u Sarajevu danas je održana zajednička press konferencija, uoči utakmice između FK Sarajevo i slavnog Galatasaraya, koja se igra pod pokroviteljstvom kompanije TURSKIH AIRLINES. Predstavnicima medija obratili su se treneri obje ekipe, Miodrag Ješić i Hamza Hamzaoglu.

“Želim ovom prilikom izraziti zahvalnost na pozivu i ovoj inicijativi za današnje okupljanje, prije svega predsjedniku FK Sarajevo. Naravno, želim uputiti i zahvalnost Turskoj ambasadi i Turkish Airlinesu, koji je sponzor oba kluba. Svi smo svjesni koliko je fudbal bitan u svijetu i koliko utiče na odnose među ljudima, a važan je i zbog prijateljskih odnosa. Mi smo bez dileme prihvatili poziv FK Sarajevo za ovu prijateljsku utakmicu. Narod u Bosni i Hercegovini smatramo prijateljskim i bratskim. Ja se nadam da će svi oni koji dođu na stadion uživati u atmosferi i utakmici", rekao je Hamzaoglu.

“Naši gosti su to sve lijepo rekli. Ostaje mi samo da se zahvalim velikom klubu Galatasarayu na dolasku u Sarajevo i očekujem da od 18:30 vidimo pravi fudbalski spektakl, koji se igra zbog navijača, te se nadam da će oni uživati u današnjoj utakmici. Još jednom se zahvaljujem gostima na dolasku u Sarajevo”, rekao je Ješić.

_MG_9451

Nakon trenera, prisutnim novinarima obratili su se i prvotimac FK Sarajevo, Adnan Kovačević, te kapiten Galatasaraya Sabri Sarioglu.

“Želim se zahvaliti onima koji su uputili ovaj poziv, dakle FK Sarajevo. Meni je izuzetna čast i jako sam sretan zbog mogućnosti da odigram ovakvu utakmicu. Slažem se sa riječima šefa stručnog štaba. Nadam se da će utakmici biti lijepa. Ova utakmica će biti izvjestan test za sve igrače koji su došli ovdje”, rekao je Sarioglu.

“Ja mogu samo da dodam da je čast i zadovoljostvo ugositi ovako veliki klub sa ovako kvalitetnim igračima. Nadam se da će večeras svi uživati, kako mi na terenu, tako i navijači koji dođu”, izjavio je Kovačević.

Sarajevo i Galatasaray igraju večeras na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, a utakmice počinje u 18.30 sati. Sve  informacije o ulaznicama za utakmicu saznajte klikom na LINK.