FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Harba: Sretan sam zbog dolaska u Sarajevo, čast je igrati pred navijačima Bordo kluba

19.02.2016 u 14:51h

Harba: Sretan sam zbog dolaska u Sarajevo, čast je igrati pred navijačima Bordo kluba

Fudbalski klub Sarajevo nastavak proljetnog dijela BH Telecom Premijer Bosne i Hercegovine dočekuje s još jednim novim igračem. Naime, naš klub je uspostavio dogovor sa češkom Jihlavom oko šestomjesečne posudbe igrača Harisa Harbe, koji će se priključiti treninzima prvog tima Bordo kluba.

Harba je u proteklim danima boravio na pripremama našeg kluba u Antaliji, a na posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv kazahstanskog Kairata, odigrao je i nekoliko minuta. Nakon ozvaničenja dogovora, te potpisanog ugovora, Harba je za klupsku web stranicu prenio svoje utiske. 

12742557_1136786379673379_3102947204507740716_n

*Fotografija: Harba je nastupio na utakmici protiv Kairata

“Sretan sam zbog dolaska u Fudbalski klub Sarajevo. Imao sam priliku da upoznam stručni štab i ekipu za vrijeme mog boravka na pripremama u Antaliji i mogu reći da se priključujem jednom jako dobrom i organizovanom kolektivu. Želim se zahvaliti svima na ukazanom povjerenju i siguran sam da ću u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo doživjeti mnoge lijepe trenutke.”, kazao je Harba dodavši: 

“Nastupao sam protiv Sarajeva u nekoliko navrata i velika će biti čast igrati pred navijačima kakve ima Bordo klub. Dat ću sve od sebe igrajući za Sarajevo i nadam se da ću svojim igrama doprinijeti uspjehu ekipe.”

IMG_5764

*Fotografija: Naš novi igrač u prostorijama kluba

Prije dolaska u Fudbalski klub Sarajevo, Haris Harba je nastupao za Bosnu, Olimpic, Hradec, Spartak Trnavu i Jihlavu, a u dosadašnjem toku sezone, za Spartu iz Trnave odigrao je 25 utakmica, te je pri tome postigao 3 gola.

Našem novom igraču, Harisu Harbi, želimo puno sreće u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo! Dobro nam došao Harise!


HIFA-HD (1)