FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Harba: Želimo doći do važna tri boda

03.05.2016 u 12:48h

Harba: Želimo doći do važna tri boda

Uoči sutrašnje ligaške utakmice protiv Mladosti, u svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana je press konferencija Fudbalskog kluba Sarajevo. Prisutnim novinarima se obratio Almir Hurtić, trener prvog tima, koji je konferenciju otvorio odgovorima na pitanja novinara o šansama FK Sarajevo za plasman u Evropu.

“Naravno da su nam šanse puno bolje nakon posljednjeg kola. Pobijedili smo, poklopili su nam se i ostali rezultati, no to ne znači da ne moramo pobjeđivati i dalje jer nam je samo to garant da ćemo se plasirati u Evropu.”, kazao je Hurtić, osvrnuvši se na ekipu Mladosti.

IMG_2695

“Mladost je jedna ozbiljna ekipa sastavljena od mladih igrača koji imaju neko premijerligaško iskustvo, tako da mislim da je Ibro Rahimić napravio jedan dobar tim, a i to što su osigurali opstanak govori dovoljno. Dužnici su nam jer su nas pobijedili u prvom dijelu. Ne vjerujem da će nam biti lakše jer su osigurali opstanak. Oni su bez rezultatskog imperativa, imaju dobar teren, imat će sve uslove za nadigravanje i ne vidim razlog da nemaju motiv. Mislim da će s te strane utakmica biti teška.”

Što se tiče igračkog kadra, Berberović će propustiti sutrašnju utakmicu.

“Berberović ima povredu mišića, ostali su spremni. Bekić je još ovu utakmicu pod suspenzijom, a protiv Slobode ćemo biti kompletni.”, zaključio je Hurtić.

IMG_2682

Potom se novinarima obratio i Haris Harba, prvotimac našeg kluba.

“Sigurno nas ne očekuje lagana utakmica. Mladost dolazi na Koševo rasterećena i sigurno želi pokazati kvalitetu, ali mi smo maksimalno spremni i koncentrisani na ovu utakmicu, želimo doći do važna tri boda. Vidjeli smo da je recimo Drina pobijedila iako to niko nije očekivao, ali sve je moguće u fudbalu. Mi ćemo ipak dati sve od sebe da bodovi ostanu u Sarajevu.”, kazao je Harba.

Sarajevo dočekuje Mladost u srijedu, 4. maja na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” sa početkom u 17 sati.


HIFA-HD (1)