FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hodžić, Hajdarević i Ramić se priključili pripremama prvog tima

02.07.2020 u 09:00h

Hodžić, Hajdarević i Ramić se priključili pripremama prvog tima

Na jučerašnjem treningu šampiona Bosne i Hercegovine bila su tri nova lica. Polaznici Akademije FK Sarajevo koji su u prethodnoj sezoni nastupali u kadetskim kategorijama priključili su se pripremama prvog tima. U pitanju su Faruk Hodžić, Dženit Hajdarević i Tarik Ramić.

Ramić je bio na nedavnom okupljanju U-17 reprezentacije BiH održanom u Zenici, dok su Hodžić i Hajdarević bili na okupljanju sa U-18 reprezentacijom. Riječ je o igračima koji su nastupali za kadetsku selekciju FK Sarajevo koja je u minuloj sezoni osvojila titulu Premijer lige na dominantan način, odigravši 20 utakmica u kojima nisu poraženi nijednom, a ostvarili su 17 pobjeda i 3 remija. Hajdarević je bio i najbolji strijelac lige sa 21 postignutim pogotkom, dok je Ramić postigao 11 golova.

Faruk Hodžić igra na poziciji defanzivnog veznog, a nije mu strano pokrivati ni ostale pozicije u defanzivi. Tarik Ramić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a Dženit Hajdarević na poziciji napadača. Svi igrači su 2003. godište, baš i kao mladi golman Muhamed Šahinović koji je prije par dana potpisao profesionalni ugovor sa Bordo klubom.

Ovim mladim igračima preostaje da se nametnu šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću tokom ovih priprema.