FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hurtić: Navijači će napuniti stadion Koševo, a mi ćemo pokazati svoj maksimum

22.04.2016 u 14:03h

Hurtić: Navijači će napuniti stadion Koševo, a mi ćemo pokazati svoj maksimum

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana je press konferencija Fudbalskog kluba Sarajevo, uoči predstojećeg sarajevskog derbija u kojem Bordo klub u nedjelju dočekuje Željezničar na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase". Trener prvog tima Sarajeva, Almir Hurtić, na početku današnje press konferencije osvrnuo se na zdravstveno stanje u ekipi.

14613174049240

"U ekipi je stanje odlično što se tiče povreda, niko se ne žali iako smo imali nekoliko napornih trenažnih jedinica tokom sedmice. Svi su zdravi, svi su spremni i žele da igraju.", rekao je Hurtić, dodavši:

"Ne slažem se da smo favoriti. Željezničar je na polusezoni doveo dosta kvalitetnih igrača i uložio više nego mi. Ako gledate neke zadnje utakmice, možda i nisu toliki favoriti, ali ja to ne gledam tako. Kada uložite toliko i imate ambicije, onda to morate pokazati na terenu. Mi pokušavamo u ovoj polusezoni dati priliku mlađim igračima, tako da s te strane nismo neki favoriti.", rekao je Hurtić.

14613174190476

"I nama je potrebna pobjeda. Koliko su Željezničaru potrebna tri boda za Evropu, tako su i nama. Dakle, utakmica je podjednako bitna i za nas i za njih. U nekoj matematici nama više odgovara neriješeno, ali mi ne želimo da igramo na neriješeno. Ako na kraju bude neriješeno i to je rezultat koji nije loš, ali nećemo ići na to. Pokušat ćemo postići koji zgoditak, ali, normalno, ne želimo primiti gol. Ovo je utakmica za navijače, i jedne i druge, ovom prilikom im se želim zahvaliti na podršci u Vitezu. Ubjeđen sam da će naši navijači napuniti stadion Koševo, a mi ćemo pokazati svoj maksimum kako bi ih obradovali.", zaključio je Hurtić.

Velikom broju prisutnih novinara obratio se i kapiten FK Sarajevo, Haris Duljević.

14613174028698

"Što se tiče atmosfere u ekipi, uvezali smo četiri pobjede i digli smo se na jedan veći nivo. Nadam se da ćemo nastaviti s pobjedama. Željezničar ima dosta dobrih igrača, a na nama je da probamo da se što bolje odbranimo i nadam se pozitivnom rezultatu. Mi imamo svoje adute, iako Željezničar ima dosta dobrih igrača, ali ulogu favorita bih prepustio njima. Sigurno da je naša igra prema naprijed naš adut. Dat ćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat.", rekao je Duljević, dodavši:

"Radili smo prekide, kao i prije svake utakmice, a nadam se da ćemo i mi tako postići pogodak Željezničaru. Nadam se da ću se ponijeti kao pravi kapiten i nadam se da ću pobijediti prvu utakmicu s kapitenskom trakom."

Sarajevo dočekuje Željezničar u nedjelju, 24. aprila tekuće godine, a utakmica počinje u 17 sati. Sve informacije o ulaznicama možete pročitati klikom na LINK.


HIFA-HD (1)