FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hurtić: Nemamo pravo na kiks, želimo pobijediti

29.04.2016 u 11:17h

Hurtić:  Nemamo pravo na kiks, želimo pobijediti

Uoči sutrašnje ligaške utakmice protiv Veleža, danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija. Prisutnim novinarima u svečanom salonu “Svetozar Vujović”, obratio se Almir Hurtić, trener prvog tima Sarajeva.

“Ja bih lagao kada bih rekao da poraz nije utjecao na nas i nije ostavio traga jer sigurno da jeste. Tugovali smo kratko i više nemamo vremena za tugovanje, moramo se okrenuti prema naprijed. Odradili smo puno razgovora, analizirali smo utakmicu i mislim da smo nesretno izgubili. Bili smo bolja ekipa od prve minute, željeli smo da igramo, no više ne želimo spominjati tu utakmicu. Momci su se osvježili i vratili na kolosijek razmišljanja za budućnost. Najbolji lijek za rehabilitaciju je zalaganje, motivacija i pozitivni rezultati.”, kazao je Hurtić, osvrnuvši se na ekipu Veleža.

“S jedne strane ste u pravu kada kažete da je protivnik ispao iz lige, no rezultati Slobode i Željezničara u Vrapčićima nam govore da neće biti lako. Teren neće biti toliko dobar, tako da bi to moglo biti na strani Veleža. Mi ipak nemamo pravo na kiks, želimo pobijediti i tako ćemo se postaviti.”

14619179517121

Potom je Hurtić odgovorio na pitanje novinara o statusu Simeunovića i Cezara.

“Ja ne gledam na ono što je bilo ranije. Ipak, ne živi se od prošlosti i igrači se moraju dokazati na treninzima. Simeunović je bio povrijeđen i još uvijek nije uhvatio pravi zalet, pa ga zato nije bilo. Ja ne gledam kako se igrač zove, nego gledam ono što se radi na treninzima te na osnovu toga donosim odluku. Što se tiče Cezara, ista je situacija. On na treninzima ne pokazuje dovoljno i to je to. Za sve igrače je kriterij isti i do njih je.”, rekao je Hurtić.

Na kraju svog obraćanja, Hurtić je istakao da će zbog suspenzija u timu nakon derbija, biti određenih promjena u sastavu u Vrapčićima.

“Nedostatak dva napadača koja si bila u startnoj postavi nam dolazi kao hendikep, no imamo dosta igrača koji se mogu rotirati na toj poziciji i vjerovatno ćemo ići na to.”, zaključio je Hurtić.

14619179389380

Prisutnim novinarima obratio se i mladi prvotimac našeg kluba, Advan Kadušić.

“Želimo se vratiti tamo gdje nam je mjesto i želimo pobjedu. Mislim da smo favoriti, no nećemo podcijeniti Velež, jer kao što je šef rekao, rezultati Slobode i Željezničara govore dovoljno. Moramo pobijediti da bi se vratili na vrh. Bilo nam je teško nakon derbija, no povratili smo atmosferu.”, rekao je Kadušić.

Sarajevo gostuje Veležu u sklopu 27. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmica se igra sutra, u subotu 30.4.2016., sa početkom u 17 sati.


HIFA-HD (1)