FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Husref Musemić i Vladan Kovačević najavili utakmicu protiv GOŠK-a

10.08.2018 u 11:53h

Husref Musemić i Vladan Kovačević najavili utakmicu protiv GOŠK-a

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Husref Musemić obratio se medijima na današnjoj press konferenciji pred sutrašnji susret 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv GOŠK-a:

HUSREF MUSEMIĆ: "Sigurno je da u sutrašnjem meču želimo tri boda i ne bježimo od uloge favorita, uz dužno poštovanje prema GOŠK-u koji je znao uzimati bodove sa Koševa. Želimo malo popraviti atmosferu u ekipi nakon svega što se desilo, a znamo da sutrašnji protivnik ima tri ili četiri igrača u vrhu napada koji znaju biti opasni. Osim Pavlovića i Hodžića na raspolaganju su svi igrači".

Prisutnim medijima obratio se i mladi golman Vladan Kovačević koji je u nedjelju u Tuzli debitovao za seniore FK Sarajevo u pobjedi protiv Slobode 1:0:

VLADAN KOVAČEVIĆ: “Kao što znate prošlu utakmicu sam debitovao i veoma mi je drago zbog toga. Prošao sam Akademiju Sarajeva, došao sam ovdje kada sam imao 16 godina i ovo je kruna mog truda i zalaganja u Akademiji. Drago mi je što su trener i stručni štab imali povjerenje u mene i stavili me na gol u tako teškoj situaciji kao što je bila u Tuzli, nadam se da sam opravdao povjerenje i nadam se da će biti još kvalitetnijih utakmica za FK Sarajevo kada sam ja u pitanju”.

Musemić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je ekipa uspjela ostvariti pobjedu u Tuzli i pored ne baš kvalitetno odigrane utakmice.

HUSREF MUSEMIĆ: “Psihološki se ekipa malo vratila. Nismo pretjerano dobro igrali u Tuzli, ali vratilo nam se. Možda nismo trebali izgubiti u Bijeljini, a ni dobiti u Tuzli, ali to je sport”.

Utakmica FK Sarajevo – NK GOŠK igra se u subotu 11.8. sa početkom od 20 sati.