FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Husref Musemić nakon revanš utakmice protiv Celtic FC

17.07.2019 u 23:56h

 Husref Musemić nakon revanš utakmice protiv Celtic FC

Fudbaleri Sarajeva večeras su se oprostili od takmičenja u Ligi prvaka, nakon revanš utakmice odigrane na Celtic Parku gdje su domaći slavili rezultatom 2:1. Strijelci su bili Christie i McGregor, dok je za Bordo tim pogodak postigao Benjamin Tatar. 

Na press konferenciji održanoj nakon utakmice obratio se i šef stručnog štaba.

HUSREF MUSEMIĆ: “Nisam nezadovoljan. Ono što ja najviše volim je kada igrači imaju dobar voljni momenat, to je bilo večeras. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, u prvih 15 minuta imali smo dvije - tri situacije i da smo odigrali bolji završni pas, mogli smo napraviti nešto više. Poslije toga smo kažnjeni na slične načine kao i na Koševu. Mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali bolje, imali smo dva - tri igrača koja su objektivno zakazala i u ovakvim utakmicama je to puno, ali šta je tu je. Nismo se obrukali i nemam šta zamjeriti igračima. Volio bih da je ostalo neriješeno, ali idemo dalje.”

Sarajevo će svoj evropski put nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige, a protivnike će saznati nakon žrijeba koji će se održati 22.jula u švicarskom Nyonu.