FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"Hvala svima na dobrodošlici."

24.06.2012 u 12:00h

"Hvala svima na dobrodošlici."

Igrači FK Sarajevo se nalaze već nekoliko dana na pripremama u Sloveniji. Uslovi za rad su fantastični i među igračima vlada odlična atmosfera.

“Šef struke je zadao žestok tempo. Treniramo dva puta dnevno i odlične uslove u Sloveniji koristimo maksimalno kako bi spremni dočekali predstojeće izazove. Momci rade fantastično i slobodno vrijeme koristimo za upoznavanje. Zahvalio bih se ovim putem svojim saigračima i svima u klubu na dobrodošlici. Svi su dali svoj doprinos kako bih se brzo uklopio.“, kazao je Boris Gujić, dodavši:

“Nisam bio zadovoljan kako smo odigrali protiv Maribora. Što se tiće druge utakmice, mogu reći da nije bilo loše, mada je to još doleko od prave forme. Naredna utakmica je protiv Tavriya. Biće veoma teško s obzirom da je njihovo prvenstvno znatno jače od našeg. “

Narednu pripremnu utakmicu u Sloveniji bordo ekipa igra sutra, sa početkom u 16h. Protivnik je šestoplasirana ekipa iz Ukraine, Tavriya.

Ekipu jednog od najuspješnijih ukrajinskih trenera, Olega Luzgnya, čine pretežno domaći igrači, ali ima i nekoliko internacionalaca. Među njima najpoznatiji su reprezentativac Nigerije, Adeleye, i povremeni srbijanski reprezentativac Damir Karhiman.

Od domaćih igrača se ističu Maksym Kalinichenko i Sergiy Nazarenko. Iskusni igrači sredine terena zajedno su sakupili više od 100 nastupa za reprezentaciju Ukraine.