FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Igrači ponovo u Sarajevu

27.06.2012 u 12:27h

Igrači ponovo u Sarajevu

Igrači FK Sarajevo vratili su se sa priprema iz Slovenije i od danas ponovo treniraju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Na pripremama je bilo odlično. Odigrali smo nekoliko dobrih i kvalitetnih utakmica. Pohvalio bih sve momke, svi su radili odlično i nadam se da će ovaj rad dati rezultate na terenu.", kazao je Nemanja Zlatković.

Narednu prijateljsku utakmicu, u sklopu priprema za utakmicu 1. pretkola kvalifikacija za UEFA Europa League 2012/13, FK Sarajevo igra u subotu, sa početkom u 19h protiv RNK Split.

"Ekipu poznajem dobro. Iskusni su i imaju dobru odbranu. Mislim da je utakmica protiv Splita odličan test pred utakmicu koja se igra sljedećeg četvrtka, protiv Maltežana. Iskoristit ću ovu priliku da iskažem svoje zadovoljstvo ždrijebom. FC Hibernians je dobar protivnik i mislim da ćemo proći bez većih problema.", kazao je Mario Tadejević.

Novi igrači u bordo svlačionici, Nemanja Zlatković, Mario Tadejević i Žarko Karamatić, su dolazak u prostorije kluba iskoristili kako bi postali članovi istog.

"Prvi utisci o Sarajevu su fenomenalni. Grad je prelijep. Osjetim ogromnu povezanost navijača sa klubom. Pozvao bih sve navijače da dođu u subotu na Koševo i podrže nas na utakmici protiv Splita.", kazao je Žarko Karamatić.

Utakmica između FK Sarajevo i RNK Split se igra u subotu sa početkom u 19h. Ulaznice po cijeni od 5 KM za istočnu tribinu bit će u prodaji od petka, 29.06.2012. godine u oba BORDO FAN SHOPA, te kod prodavača ulaznica u gradu, a na dan utakmice u prodajnom boxu na istočnoj strani Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović".