FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Igrački kadar FK Sarajevo drugi najmlađi u BH Telecom Premijer ligi BiH

23.07.2016 u 09:08h

Igrački kadar FK Sarajevo drugi najmlađi u BH Telecom Premijer ligi BiH

Današnjom utakmicom protiv Željezničara, Fudbalski klub Sarajevo započinje BH Telecom Premijer ligu Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17. Naš tim u prvom kolu novog takmičenja odmjeriti će snage sa gradskim rivalom, a u takmičenju, koje po prvi put čini 12 klubova, Sarajevo je drugi najmlađi učesnik.

Igrački kadar Sarajeva sačinjen je od velikog broja mladih igrača, koji su ponikli u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo, a njima podršku pružaju starije kolege poput Ahmetovića, Almira Bekića, Balića i drugih, a vrijedi istači da je prosjek godina kadra Sarajeva na početku sezone 23,3 godine. Uprkos tome što je igrački kadar Sarajeva izuzetno mlad, fudbaleri Bordo kluba imaju najveću vrijednost na tržištu i svojim, vjerujemo, dobrim igrama u predstojećim utakmicama, istu će dodatno podići.

Dugoročni cilj Fudbalskog kluba Sarajevo jeste da okosnica prvog tima bude sačinjena od igrača iz Akademije FK Sarajevo, a njih 12 već sada ima svoje mjesto u igračkom kadru seniorskog tima, dok u mlađim uzrastima juniora i kadeta nekoliko njih, koji su pod ugovorom, svakodnevno vrijedno radi, trenira i nastupa za svoje selekcije, kako bi dobili svoju priliku u prvom timu FK Sarajevo.


FB_sezonske_mockup2